Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

15 juli 2024

Deelnemer aan het woord

Shirley volgde twee maanden geleden een training van Allen Carr's Easyway. 15 jaar geleden was ze gestopt met roken, totdat ze in haar 2e puberteit kwam, en het opeens weer “leuk” vond om te roken. ''Met carnaval was dat, 5 jaar geleden. Met in de ene hand een biertje en in de ander een sigaret. En dat werd weer bijna een pakje per dag 5 jaar lang. Zucht hoe dan…
Lees meer
13 mei 2024

Medewerkers KonneckteD nemen afscheid van het roken

Een gezond en rookvrij personeel vindt KonnecteD erg belangrijk. Daarom ondersteunt het werk- en leerbedrijf, voor mensen met een afstand tot werk en werkgevers die sociaal willen ondernemen, haar medewerkers bij het stoppen met roken. Daarom konden medewerkers gratis deelnemen aan de Allen Carr in company training. We spraken hierover met Esther Lieferink, coördinator Duurzame Inzetbaarheid bij KonnecteD.
Lees meer
06 september 2023

Onafhankelijk onderzoek naar Allen Carr in Italiaans ziekenhuis toont rendement van programma aan

In een kleinschalig, onafhankelijk onderzoek naar de effectiviteit van Allen Carr's Easyway to Stop Smoking Workplace Seminars in het Bambino Gesù ziekenhuis in Rome is gebleken dat een investering in de interventie sensationeel rendement oplevert voor werkgevers die Allen Carr financiert.
Lees meer
29 juni 2023

Online event 'Wat levert een niet rokende werknemer op?'

Ongeveer één op de vijf Nederlanders van 18 jaar en ouder rookt. Veel rokers nemen (regelmatig) rookpauzes tijdens de werkdag. Even naar buiten, sigaret opsteken en weer naar binnen: hoeveel tijd kost dat? En dat niet alleen...
Lees meer
27 februari 2023

Maatwerk aanpak voor diverse doelgroepen

Allen Carr heeft een maatwerk aanpak stoppen met roken ontwikkeld voor diverse doelgroepen. Denk hierbij aan mensen met een lage SES of verstandelijk beperking.
Lees meer
10 januari 2023

Stoppen met roken bij Onderhoud Enschede

Om haar medewerkers te ondersteunen bij het stoppen met roken maakte Onderhoud Enschede gebruik van de training van Allen Carr’s Easway. Gezien de doelgroep werd niet gekozen voor de eendaagse training maar een aangepaste doelgroepaanpak.
Lees meer
28 november 2022

Gratis communicatiekit voor werkgevers

Wil jij binnen je organisatie aandacht besteden aan het goede voornemen stoppen met roken? Download dan onze gratis communicatiekit.
Lees meer
27 november 2022

Een rookvrije generatie, ook bij Estinea!

Je gezond en fit voelen is fijn en belangrijk! Dat vinden ze ook bij Estinea, een zorgorganisatie die zo’n 1.000 mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt in de Achterhoek en Twente. Ze bieden medewerkers en cliënten de mogelijkheid om te stoppen met roken met behulp van de Allen Carr methode. We spraken hierover met Erna Veenvliet, adviseur cliëntparticipatie bij Estinea.
Lees meer
16 november 2022

Stoppen met roken voor medewerkers van Twence

Afvalenergiebedrijf Twence ondersteunt haar medewerkers bij het stoppen met roken. Dit doen zij sinds 2003 met de ééndaagse training van Allen Carr. We spraken met veiligheidsdeskundige Egon Schreven over stoppen met roken bij Twence en zijn ervaring met de Allen Carr-training.
Lees meer
24 augustus 2022

Rookvrij en blij!? | Gratis online event voor werkgevers

De afgelopen jaren zijn veel organisaties in toenemende mate bezig met rookvrij beleid en/of het aanbieden van ondersteuning bij stoppen met roken. Maar dat blijkt niet altijd even makkelijk. Op 26 september gaan we hierover in gesprek tijdens het online event Rookvrij en blij!?
Lees meer
28 juli 2022

De Allen Carr stadiontour

Stoppen met roken in je stadion van jouw favoriete voetbalclub? Dat kan dit najaar! Van september t/m december geven we trainingen enkele grote voetbalstadions, zoals het GelreDome, de Johan Cruijff ArenA en De Grolsch Veste.
Lees meer
11 juli 2022

Gratis communicatiepakket voor werkgevers

Het lijkt nog ver weg, maar voor dat je het weet is het oktober! Wil je binnen jouw organisatie aandacht besteden aan Stoptober? Download dan ons gratis communicatiepakket.
Lees meer
15 juni 2022

Rookvrij de zomer in!

Wil jij nog voor de zomer stoppen met roken? Maak het jezelf makkelijk en meld je aan voor een training van Allen Carr’s Easyway.
Lees meer
01 juni 2022

40 euro voor een pakje sigaretten?

Staatssecretaris Van Ooijen wil de prijs van een pakje sigaretten verhogen naar rond de 40 euro in 2040. Hij baseert zijn plan op recent wetenschappelijk onderzoek, dat uitwijst dat de helft van de rokers pas wil stoppen als rookwaar bijna onbetaalbaar wordt.
Lees meer
12 april 2022

Ben jij op 31 mei rookvrij?

Op dinsdag 31 mei is het Wereld Niet Roken Dag, een initiatief van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Wereldwijd worden rokers op deze dag aangemoedigd om - ten minste één dag - te stoppen met roken.
Lees meer
08 december 2021

Gratis communicatiekit voor werkgevers

Wil jij binnen je organisatie aandacht besteden aan het goede voornemen stoppen met roken? Download dan onze gratis communicatiekit.
Lees meer
02 december 2021

Nieuwe trainingsdata voor begin 2022

Heb jij goede voornemens? Zoals stoppen met roken in 2022? Meld je dan aan voor één van onze (online) trainingen in het eerste kwartaal van 2022.
Lees meer
23 augustus 2021

Ben jij klaar voor Stoptober?

Op donderdag 2 september gaat de nationale campagne Stoptober weer van start. Stoptober staat voor 28 dagen niet roken in oktober. Ben jij er klaar voor om 28 dagen, of misschien wel voor de rest van je leven, NIET meer te roken?
Lees meer
18 augustus 2021

Succesvol rookvrij-beleid? Laat je inspireren tijdens het webinar van Menzis

Wij zijn verheugd om te melden dat Menzis ons heeft gevraagd een bijdrage te leveren aan het webinar 'Een rookvrije organisatie', dat zij op 31 augustus om 13.30 uur organiseren.
Lees meer
01 juni 2021

Terugblik online event: De weg naar een rookvrije organisatie

Op maandag 31 mei – Wereld Niet Roken Dag – vond het online event ‘de weg naar een rookvrije organisatie’ plaats. Tijdens dit event hebben wij werkgevers van diverse organisaties geïnformeerd over de implementatie van een succesvol rookvrij-beleid.
Lees meer
13 mei 2021

Nieuwe trainingsdata

Overweeg jij om te stoppen met roken? Start met een goede voorbereiding en meld je aan voor één van onze (online) trainingen. Klik op lees meer en bekijk het overzicht met geplande trainingen.
Lees meer
07 mei 2021

Word jij op 31 mei rookvrij?

Op maandag 31 mei is het Wereld Niet Roken Dag, een initiatief van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Wereldwijd worden rokers op deze dag aangemoedigd om - ten minste één dag - te stoppen met roken.
Lees meer
22 april 2021

Gratis online event: De weg naar een rookvrije organisatie

Op maandag 31 mei – Wereld-niet-roken-dag – organiseren wij 'De weg naar een rookvrije organisatie'. Een gratis online event over de implementatie van een succesvol rookvrijbeleid.
Lees meer
25 maart 2021

Door coronacrisis zijn rokers meer gaan roken

Ruim de helft van de rokers geeft aan stress te ervaren door de coronacrisis. Veel rokers geven daarbij aan dat zij daardoor meer zijn gaan roken. Dit blijkt uit onderzoek van het Trimbos-instituut. Herkenbaar?
Lees meer
15 maart 2021

CBS: Aantal volwassen rokers in 2020 gedaald

Het aantal rokers in Nederland daalt! Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/ Leefstijlmonitor 2020 van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut.
Lees meer
02 maart 2021

Nieuwe trainingsdata voorjaar 2021

Overweeg jij om te stoppen met roken? Start met een goede voorbereiding en meld je aan voor één van onze (online) trainingen. Klik op lees meer en bekijk het overzicht met geplande trainingen.
Lees meer
23 februari 2021

Stoppen met roken: Veilig op afstand

Technologie kan stoppen met roken op allerlei manieren ondersteunen. Dat is goed nieuws! De coronacrisis maakt de inzet van technologie nog urgenter, want roken vergroot de kans op een ernstig verloop van een Covid-19 infectie. De mensen met een tabaksverslaving lijken daarom gebaat bij ondersteuning op afstand.
Lees meer
18 januari 2021

Kijktip! Webinar ''Hoe maken we de zorg rookvrij?''

Tijdens een webinar van Nederland Rookvrij bespreekt verslavingsarts Robert van de Graaf dat roken voor een groot deel van de rokers niet slechts een ongezonde gewoonte is, maar een tabaksverslaving. Hij pleit voor een goed zorgaanbod en brengt de Allen Carr-training onder de aandacht: ''Een goede interventie met een goede theoretische onderbouwing.''
Lees meer
23 december 2020

Nieuwe trainingsdata voor begin 2021

Heb jij goede voornemens? Zoals stoppen met roken in 2021? Meld je dan aan voor één van onze online trainingen in het eerste kwartaal van 2021.
Lees meer
18 december 2020

Lancering nieuwe website en...

Het is zover: Allen Carr's Easyway Nederland is vernieuwd! Je zit nu naar onze gloednieuwe website te kijken. We hebben de afgelopen weken niet niet alleen gewerkt aan de website, maar hebben ook een korte film laten maken. Hierin deelt oud-deelneemster Simone haar ervaring met de training.
Lees meer
29 oktober 2020

De rijksoverheid lanceert een grote, landelijke campagne: ‘PUUR rookvrij’

Met ‘PUUR rookvrij’ lanceert de Rijksoverheid voor het eerst sinds 2011 weer een grote, landelijke campagne om te stoppen met roken. Staatssecretaris Paul Blokhuis: “Veel rokers denken aan stoppen. Met deze nieuwe campagne willen we hen de hand reiken om dat ook voor elkaar te krijgen.''
Lees meer
29 oktober 2020

GGD Twente brengt Allen Carr onder de aandacht als stoppen met roken methode

GGD Twente werkt aan een gezonde Twentse samenleving. Dit doen zij door inwoners te helpen bij het maken van gezonde keuzes en te voorkomen dat mensen ziek worden. Denk hierbij aan: hulp bij opvoeden, inenten tegen kinderziekten, advies om gezond op reis te gaan én stoppen met roken. Ze brengen de (online) training van Allen Carr onder de aandacht als goede methode om te stoppen met roken.
Lees meer
09 oktober 2020

Webinars lijken even effectief als fysieke stoppen met roken trainingen

Onze partner Menzis publiceerde afgelopen maandag een artikel over de samenwerking met Allen Carr en de effectiviteit van de online stoppen met roken trainingen via webinars. Lees hier het artikel van Menzis.
Lees meer
01 oktober 2020

Coronacrisis motiveert rokers mee te doen aan Stoptober

Van alle rokers is 9% van plan om dit jaar mee te doen aan Stoptober. Ruim de helft van deze mensen is meer gemotiveerd geraakt om te stoppen met roken door de coronacrisis.
Lees meer
01 oktober 2020

Sigaretje op perron verleden tijd

Vanaf 1 oktober zijn alle rookpalen op Nederlandse treinstations verwijderd door spoorbeheerder ProRail. Roken op de Nederlandse treinstations is nu helemaal verboden.
Lees meer
29 september 2020

'Dit opgeluchte gevoel gun ik iedereen'

Van gelegenheidsbietser naar stevige roker: de sigaret was een constante in het leven van Simone Adry uit de regio Achterhoek. Tot ze vorig jaar dankzij de Allen Carr-methode binnen 1 dag van haar verslaving afkwam. Voorgoed. In een artikel van Menzis deelt ze haar verhaal.
Lees meer
11 augustus 2020

Kan roken beschermen tegen corona?

Recente wetenschappelijke artikelen suggereren dat roken bescherming biedt tegen corona en media nemen het gretig over. Het Trimbos Instituut heeft verschillende wetenschappelijke artikelen geanalyseerd en legt uit hoe deze geruchten ontstaan.
Lees meer
03 augustus 2020

Vanaf 1 augustus alle schoolterreinen rookvrij

Kinderen en jongeren moeten rookvrij kunnen opgroeien. Daar hoort een rookvrij onderwijsterrein bij. Daarom moeten vanaf de eerste week van augustus alle schoolterreinen in Nederland rookvrij zijn.
Lees meer
30 april 2020

Nu online WEBINARS Allen Carr's Easyway stoppen met roken

Door het Corona virus kunnen wij momenteel geen stoppen met roken trainingen op locatie verzorgen. Daarom hebben wij onze training omgezet naar een webinar. Na een eerste succesvolle webinar op 21 april hebben wij besloten door te gaan met het aanbieden van webinars stoppen met roken, zodat we nog veel meer mensen de kans kunnen bieden om te stoppen met roken, gewoon thuis, achter hun computer, tablet of telefoon.
Lees meer
28 februari 2020

Grote Allen Carr training voor Almelose horeca medewerkers!

Super mooi initiatief van de Almelose horeca ondernemers! Na grote trainingen bij Heracles in november en FC Twente begin februari gaat nu de Almelose horeca een AllenCarr's Easyway training van Bewegen Werkt organiseren op 9 maart a.s. in café NielZ in Almelo voor alle Almelose horeca-medewerkers. Wij hopen natuurlijk dat veel horeca-medewerkers gebruik gaan maken van dit aanbod van de werkgevers!
Lees meer
23 januari 2020

Opnieuw wetenschappelijk bewijs voor effectiviteit Allen Carr training!

De Allen Carr's Easyway stoppen met roken trainingen zijn even goed als, zo niet effectiever dan de in het Verenigd Koninkrijk gouden standaard van de National Health Service Stoppen met roken. In een Randomized Controlled Trial (RCT), uitgevoerd door de London South Bank University, is vastgesteld dat de allen Carr training minstens zo effectief, zo niet effectiever is dan de huidige interventie sdie wordt aangeboden door de Britse NHS. NHS Gold Standard Stoppen met roken baseert zich op nicotinepleisters, nicotine kauwgom, en andere nicotine producten, alsmede een één op één begeleiding van cliënten.
Lees meer
11 december 2019

Stoppen met roken training, gratis voor Menzis verzekerden!

Op 31 maart 2020 wordt in de Euroborg van FC Groningen een grote stoppen met roken training georganiseerd. De training is gebaseerd op de methode van Allen Carr's Easyway! Op 19 november 2019 en 4 februari 2020 werden trainingen gehouden bij respectievelijk Heracles in Almelo. en FC Twente in Enschede. Na deze succesvolle dagen is besloten om komend jaar Allen Carr stoppen met roken trainingen te organiseren in voetbalstadions.
Lees meer
20 november 2019

Tubantia: Stoppers genieten van het aller-allerlaatste trekje aan de sigaret in Almelo

ALMELO - Een rookpauze tijdens een cursus stoppen met roken? Dinsdag gebeurde het in Erve Asito in Almelo. In het stadion van Heracles volgden 49 verzekerden van Menzis de Allen Carr Stoppen met Roken-training.
Lees meer
08 oktober 2019

19 november - Training stoppen met roken bij Heracles Almelo

Op dinsdag 19 november wordt in het Heracles stadion een Allen Carr Stoppen met Roken training gegeven voor maar liefst 100 rokers in één keer. Dit in het kader van Twente Rookvrij, een alliantie van gezondheidsorganisaties in de regio. 
Lees meer
03 oktober 2019

Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober

De nationale campagne Stoptober is weer van start gegaan. Stoptober staat voor 28 dagen niet roken in oktober. Doe jij dit jaar ook mee?
Lees meer
20 augustus 2019

Menzis gaat voor rookvrij en vergoedt als eerste zorgverzekeraar de Allen Carr-training

Zorgverzekeraar Menzis zet zich in voor hulp bij stoppen met roken. Hoe? Met een vólledige vergoeding vanuit de basisverzekering van de - populaire en bewezen effectieve - Allen Carr-training. Als eerste zorgverzekeraar.
Lees meer
20 augustus 2019

AD en Tubantia: ''Vraag naar hulp bij stoppen met roken explodeert''

De vraag naar serieuze hulp om te stoppen met roken, is in zes jaar tijd geëxplodeerd. Twaalf keer zoveel mensen als in 2012 riepen vorig jaar de hulp van hun zorgverzekeraar in om een cursus te volgen of medicatie te kunnen gebruiken tegen hun rookverslaving. Dat blijkt uit gegevens van drie grote verzekeraars.
Lees meer
18 juni 2019

Rookbeleid: wat werkt?

Steeds meer bedrijven willen hun medewerkers steunen bij het stoppen met roken. Welke manier werkt het beste? En hoe pak je dat aan? Gezondheidswetenschapper en verslavingsdeskundige prof. dr. Arie Dijkstra geeft advies.
Lees meer
30 mei 2019

Allen Carr’s Easyway stoppen met roken in basisverzekering Menzis

Vanaf 31 mei - Wereld Niet Roken dag – is de stoppen met roken training van Allen Carr’s Easyway opgenomen in de basisverzekering van zorgverzekeraar Menzis!
Lees meer
09 januari 2019

Ik ben half gestopt met roken! zegt voetballer Radja Nainggolan van Inter Milaan

Op maandag 8 april start een nieuw aanvraagtijdvak voor de ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid. Deze subsidie kun je gebruiken voor de inzet van een adviseur van Bewegen Werkt, die jouw organisatie adviseert bij het bevorderen van de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers.
Lees meer
09 januari 2019

€ 100,00 korting op de training van 29 maart 2019!!

Lees meer
09 januari 2019

CBS: Lichte daling aantal rokers

Lees meer
09 januari 2019

Eerste rookvrije Campus wordt UT Twente!

Lees meer
09 januari 2019

Amphia ziekenhuis rookvrij per 15 april!

Lees meer
09 januari 2019

Hoe realistisch is een alcohol vervanger?

Lees meer
09 januari 2019

Zijn rokende Belgen anders dan rokende Nederlanders? Nee toch!

Lees meer
09 januari 2019

Wat is de goede volgorde?

Lees meer
09 januari 2019

Philip Morris International houdt zich (weer) niet aan gemaakte afspraken!

Lees meer
09 januari 2019

Echt gebeurd! Niet meer hoeven roken

Lees meer
09 januari 2019

Een nieuw jaar, een nieuwe identiteit!

Een frisse start van het nieuwe jaar nemen wij dit jaar erg letterlijk. Vandaag presenteren wij met trots onze nieuwe identiteit. Wij ruilen onze bedrijfsnamen Bewegen Werkt BV, Ergo Control BV en ACE Nederland BV in voor één handelsnaam: Bewegen Werkt.
Lees meer
16 december 2018

Opnieuw bewijs voor de effectiviteit van de Allen Carr methode

Eind 2018 werd opnieuw wetenschappelijk bewijs geleverd voor effectiviteit van de Allen Carr methode. In een Iers onderzoek werd de Allen Carr methode vergeleken met 'Quit', de methodiek van de Ierse National Health Service.
Lees meer
Laad meer