Terug naar overzicht

Coronacrisis motiveert rokers mee te doen aan Stoptober

Ongeveer 1 op de 10 rokers is tijdens de coronacrisis minder gaan roken, terwijl bijna een kwart meer is gaan roken. Van alle rokers is maar liefst 9% van plan om mee te doen aan Stoptober, waarvan de helft meer gemotiveerd is geraakt door de coronacrisis.

1 op 10 rookt minder, bijna 1 op 4 meer

Tussen 27 juli en 4 augustus hebben ongeveer 900 rokers een vragenlijst ingevuld over hun rookgedrag tijdens de coronacrisis. Deze deelnemers vormen een representatieve steekproef van de rokers in Nederland. Hieruit komt naar voren dat één op de tien rokers (10%) minder is gaan roken, terwijl bijna een kwart (24%) meer is gaan roken. Dat veel rokers meer zijn gaan roken is niet verrassend, omdat de coronacrisis bij veel mensen voor stress zorgt. Het is wel een zorgelijke ontwikkeling wat het belang van goede hulp bij stoppen met roken onderstreept.

Corona motiveert mee te doen met Stoptober

Van alle rokers is 9% van plan om dit jaar mee te doen aan Stoptober. Ruim de helft van deze mensen is meer gemotiveerd geraakt om te stoppen met roken door de coronacrisis. Bijvoorbeeld omdat ze erg bezorgd zijn om zelf het coronavirus te hebben of te krijgen (30%), omdat ze erg bezorgd zijn dat vrienden of familieleden het coronavirus krijgen (34%), omdat ze bang zijn een lager inkomen te krijgen door de coronacrisis (22%) of omdat ze veel stress ervaren door de coronacrisis (16%).

Bron: Trimbos

Wil je meer weten?

Onze trainers zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Neem voor vragen contact met ons op via 085-073 33 99 of info@allencarr.nl