Terug naar overzicht

Stoppen met roken bij Onderhoud Enschede

Onderhoud Enschede BV is met 275 medewerkers verantwoordelijk voor het onderhoud en de aanleg van openbare ruimtes in de Gemeente Enschede. Een dynamisch bedrijf met een mix van zowel vakkrachten als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Om haar medewerkers te ondersteunen bij het stoppen met roken maakte Onderhoud Enschede gebruik van de training van Allen Carr’s Easyway. Gezien de doelgroep werd niet gekozen voor de eendaagse training maar een doelgroepaanpak bestaande uit een voorlichting vooraf, de training en een vervolgtraining, daarnaast is er een procesbegeleider vanuit Onderhoud Enschede aangesteld die medewerkers waar nodig ondersteunt.

We spraken hierover met Paul Krabbe van Ouderhoud Enschede.

Waarom ondersteunt Onderhoud Enschede haar medewerkers bij het stoppen met roken?

Onderhoud Enschede heeft “duurzame inzetbaarheid” als een van haar speerpunten in het te voeren beleid. Aangezien een gezonde levensstijl van medewerkers van groot belang is voor het welbevinden, vinden wij dan ook dat wij dit onze “rokende” collega’s willen aanbieden.

Waarom heeft Onderhoud Enschede voor Allen Carr gekozen?

Wij hebben zeer veel positieve geluiden gehoord over de training van Allen Carr. Dus dan ligt het voor de hand om ze “binnen te halen”.

Hoe hebben jullie de samenwerking ervaren?

We hebben op een goede, prettige en begripvolle manier samengewerkt. De trainster is een zeer ter zake deskundige professional. Een prettige persoon die zeer overtuigend spreekt en waar je met genot naar luistert.

Heb je reacties ontvangen van deelnemers?

90% van de deelnemers was zeer positief over de training. We hebben daarom besloten dat we in oktober een tweede sessie organiseren.

Neem contact op

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op