Welke afkickverschijnselen kan ik verwachten bij het stoppen met roken?

Je hebt besloten dat je gaat stoppen met roken. Dat is een besluit waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. Veel mensen geven aan dat hun blijdschap wordt getemperd door de angst voor afkickverschijnselen bij het stoppen met roken. Wat kan je nu echt verwachten als je stopt met roken?

Afkickverschijnselen bij het stoppen met roken?

Sterke drang tot roken, slapeloosheid, rusteloosheid en verhoogde eetlust. Dit zijn enkele voorbeelden van bekende ontwenningsverschijnselen.

Volgens het Trimbos instituut zijn deze ontwenningsverschijnselen het sterkst 24-48 uur na het stoppen, om vervolgens in de daaropvolgende weken langzaam af te nemen. Sommige verschijnselen kunnen tot enkele maanden aanhouden.

Wijd verspreidde misverstanden!

Vanuit de Allen Carr-methode geloven wij dat vele van deze afkickverschijnselen bij het stoppen met roken wijd verspreidde misverstanden zijn. Dit heeft het niveau van een hersenspoeling gehaald: iedereen gelooft erin! Het vervelende daarvan is dat als je bang bent voor afkickverschijnselen, dat de kans groot is dat het ook zal gebeuren. Laat die angst los, hij is niet gebaseerd op feiten. Kijk om je heen, rokers zijn niet slanker, energieker, fitter en gezonder dan andere mensen. Integendeel!

Ervaar je na het stoppen met roken toch problemen? Dan raden wij aan om contact met ons op te nemen. We kijken samen in hoeverre het samenhangt met het gestopt zijn en het zoeken naar vervanging.

Wil je meer informatie?

Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen of twijfels hebt. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar op het telefoonnummer 085 073 33 99.

Wil je deelnemen aan een training of wil je weten waar en wanneer onze trainingen worden gegeven?

Bezoek de inschrijfpagina