Waarom blijven rokers roken?

Daar is maar één reden voor: ze zijn in de subtielste, meest ingenieuze valkuil gelopen die de mens en de natuur samen hebben gegraven: ZE ZIJN VERSLAAFD AAN NICOTINE!

De sterkste drug ter wereld

Nicotine is de snelst verslavende drug die wij kennen. Eén enkele sigaret kan al verslavend zijn, zeker voor mensen die al eerder verslaafd zijn geweest.

Als de hoeveelheid nicotine uit één sigaret rechtstreeks in je aderen zou worden gespoten, zou je dat niet overleven. Zo giftig is het (probeer dit dus niet uit!). Daarom word je van die eerste sigaretten zo duizelig en misselijk.

Hoe de fuik werkt

Je rookt niets vermoedend je eerste sigaret. Dan zit er al nicotine in je lichaam. Je maakt hem uit. Nicotine verdwijnt weer uit je lichaam en laat een leegte achter. Een onzeker gevoel.

Als je op dat moment de volgende sigaret opsteekt, krijg je nieuwe nicotine binnen en verdwijnt dat lege gevoel als sneeuw voor de zon. Als je die tweede sigaret uitmaakt, verdwijnt de nicotine en keert het lege gevoel weer terug.

Je hebt weer een sigaret nodig, en nog één, en nog één…

Hoe doorbreek je dit?

De verslaving aan nicotine is meestal niet het probleem bij stoppen met roken. Het is de geestelijke verslaving waardoor mensen telkens terugvallen.

Wil je meer uitleg over de fuik van roken en wil je met de juiste instructies aan de slag? Meld je dan aan voor een training, zodat ook jij voorgoed van het roken verlost zult zijn.

Bron: Littel Book Easy Way to Stop Smoking, door Allen Carr

Wil je meer weten?

Onze trainers zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Neem voor vragen contact met ons op via 085-073 33 99 of info@allencarr.nl