Stoppen met roken op het werk

Wil jij jouw medewerkers ondersteunen bij stoppen met roken? Maak dan gebruik van de wereldberoemde methode van Allen Carr's Easyway. Hiermee helpen wij jullie medewerkers binnen één dag van de roken af. Dit kan met een werkgeverscode of een training op locatie, meer informatie hierover vind je op deze pagina.

In onderstaande video vertelt Allen Carr specialist Janien over de mogelijkheden voor Allen Carr trainingen van medewerkers.

De voordelen van Allen Carr

  • Slechts één bijeenkomst
  • Keuze uit een incompany training (locatie naar keuze werkgever) of individuele aanmelding (trainingsdag naar keuze)
  • Keuze uit een online training of training op locatie
  • Een jaar gratis nazorg
  • Bewezen effectief

Hieronder lees je meer over onze mogelijkheden van de trainingen voor medewerkers

De werkgeverscode

Met de werkgeverscode kan je als werkgever de Allen Carr training aan al je werknemers aanbieden, op een tijd en locatie naar keuze van de werknemer! De werknemer kan zich met de code kosteloos aanmelden voor een (online) reguliere training via onze website. De aanmeldingen worden bijgehouden en de factuur wordt na afloop gestuurd naar de werkgever.

Bij de aanvraag van de werkgeverscode voor jouw organisatie ontvang je een communicatiepakket. Met dit communicatiepakket kan je de training binnen de organisatie promoten, om zo nog meer werknemers te laten deelnemen en een mooie stap te zetten naar een rookvrije organisatie!

Indien nodig kan een deelnemer tot een jaar na de training onbeperkt gebruik maken van nazorg. De nazorg bestaat uit (online) vervolgsessies en telefonische ondersteuning, ook ’s avonds en in het weekend.

Ben jij een medewerker? Vraag aan je werkgever of ze een werkgeverscode aanbieden, of attendeer je werkgever op het bestaan van de werkgeverscode.

Bedrijfstraining op locatie

Met veel plezier organiseren wij een exclusieve bedrijfstraining (incompany), waarbij onze trainer bij jullie op locatie komt om de training te verzorgen.

Gezamenlijk plannen we een trainingsdatum. Bij het plannen van een trainingsdatum ontvang je een communicatiepakket waarmee je de training intern kan promoten en desgewenst organiseren wij een korte online voorlichting.

Indien nodig kan een deelnemer tot een jaar na de training onbeperkt gebruik maken van nazorg. De nazorg bestaat uit (online) vervolgsessies en telefonische ondersteuning, ook ’s avonds en in het weekend.

In onderstaande video vertelt ondernemer Niels hoe hij zijn medewerkers ondersteunt bij het stoppen met roken.

Wetenschappelijk onderzoek

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit van Groningen blijkt dat rokers die een Allen Carr training volgen een bijna vier tot zes keer zo grote kans hebben om na dertien maanden nog steeds gestopt te zijn met roken. Prof. dr. Arie Dijkstra: ''We snappen nu hoe de Allen Carr training werkt en we zien dat relatief veel rokers die de training op hun werk volgen, stoppen.''

Lees meer
7

Roken is één van de leefstijlfactoren met de grootste invloed op de vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers. Ondersteuning bieden bij het stoppen met roken levert niet alleen voordeel voor de medewerkers, maar ook voor jou als werkgever. Medewerkers die niet roken verzuimen minder, hebben meer energie en presteren beter.

De resultaten van stoppen met roken op het werk zijn:

  • Kosten van rookpauzes nemen af
  • Verzuimkosten nemen af
  • Ergernissen op de werkvloer verminderen
  • Imago van de organisatie verbetert
  • Motivatie van medewerkers neemt toe

We zijn heel blij met onze keuze voor Allen Carr, want de resultaten zijn FAN-TAS-TISCH! De eerste metingen laten zien dat ruim 70% van alle deelnemers is gestopt met roken!

Monique Mondria, Menzis

De groep bestond uit 14 mensen. Ik weet dat één medewerker inmiddels weer is gaan roken. Bij de rest is het waarschijnlijk gelukt. Dit jaar gaan we weer met een nieuwe groep starten. Animo genoeg, in ieder geval.

Ambulancezorg Groningen

In het fietsenhok staan nu beduidend minder rokers en hopelijk blijft dat zo.

Gemeente Lingewaard

Neem contact op

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op