Voor werkgevers

De bedrijfstraining stoppen met roken

Roken is één van de leefstijlfactoren met de grootste invloed op de vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers. Ondersteuning bieden bij het stoppen met roken levert niet alleen voordeel voor de medewerkers, maar ook voor jou als werkgever. Medewerkers die niet roken verzuimen minder, hebben meer energie en presteren beter.

1. Communicatie

Voorafgaand aan de training ondersteunen wij jouw organisatie in de communicatie naar medewerkers.

2. De training

Keuze uit een online webinar of bedrijfstraining op locatie. De bedrijfstraining vindt bedrijfsintern plaats en duurt ongeveer 6 uur. Er kunnen maximaal 15 medewerkers deelnemen aan één training.

De training wordt gegeven door een Allen Carr-trainer. Alle trainers zijn gecertificeerd door Allen Carr’s Easyway International en zijn ex-rokers die als geen ander de problemen van rokers (her)kennen!

3. Nazorg

Indien nodig kan een deelnemer tot een jaar na de training gebruik maken van nazorg. De nazorg bestaat uit twee onderdelen:

  • Onbeperkt telefonische ondersteuning, ook ’s avonds en in het weekend.
  • Onbeperkt deelname aan vervolgsessies op onze locaties.

Resultaat

Wetenschappelijk onderzoek van de medische faculteit van Wenen toonde aan dat de Allen Carr training zeer effectief is. Uit dit onderzoek blijkt dat 55% van de deelnemers één jaar na de training nog steeds gestopt is met roken. Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit van Groningen blijkt dat rokers die een Allen Carr training volgen een bijna vier tot zes keer zo grote kans hebben om na dertien maanden nog steeds gestopt te zijn met roken.

De resultaten van stoppen met roken op het werk zijn:

  • Kosten van rookpauzes nemen af
  • Verzuimkosten nemen af
  • Ergernissen op de werkvloer verminderen
  • Imago van de organisatie verbetert
  • Motivatie van medewerkers neemt toe

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.