Stoppen met roken op het werk

Wil jij jouw medewerkers ondersteunen bij stoppen met roken? Wij bieden de volgende mogelijkheden:

 • Deelname van medewerkers aan reguliere (online) trainingen
 • Bedrijfstraining voor medewerkers op locatie of exclusief online

De training in het kort

 • Slechts 1 bijeenkomst
 • Keuze uit een online training of training op locatie
 • Een jaar gratis nazorg
 • Bewezen effectief
 • Gratis voor verzekerden van Menzis, Anderzorg, HEMA en PMA

Hieronder lees je meer over onze mogelijkheden

Deelname aan reguliere (online) trainingen

Medewerkers kunnen deelnemen aan onze reguliere (online) trainingen. Hiervoor kun je bij ons een werkgeverscode aanvragen. Deelnemers kunnen zich met deze code kosteloos aanmelden via onze website. We houden de gegevens bij en sturen de organisatie na afloop een factuur.

Bij de aanvraag van de code ontvang je een communicatiepakket waarmee je de training intern kan promoten.

Indien nodig kan een deelnemer tot een jaar na de training onbeperkt gebruik maken van nazorg. De nazorg bestaat uit (online) vervolgsessies en telefonische ondersteuning, ook ’s avonds en in het weekend.

Bedrijfstraining op locatie of online

Met veel plezier organiseren wij een exclusieve bedrijfstraining. Je kan hierbij kiezen uit een training op locatie of een online training in de vorm van een webinar.

Gezamenlijk plannen we een trainingdatum. Bij het plannen van een trainingsdatum ontvang je een communicatiepakket waarmee je de training intern kan promoten.

Indien nodig kan een deelnemer tot een jaar na de training onbeperkt gebruik maken van nazorg. De nazorg bestaat uit (online) vervolgsessies en telefonische ondersteuning, ook ’s avonds en in het weekend.

Wetenschappelijk onderzoek

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit van Groningen blijkt dat rokers die een Allen Carr training volgen een bijna vier tot zes keer zo grote kans hebben om na dertien maanden nog steeds gestopt te zijn met roken. Prof. dr. Arie Dijkstra: ''We snappen nu hoe de Allen Carr training werkt en we zien dat relatief veel rokers die de training op hun werk volgen, stoppen.''

Lees meer

We zijn heel blij met onze keuze voor Allen Carr, want de resultaten zijn FAN-TAS-TISCH! De eerste metingen laten zien dat ruim 70% van alle deelnemers is gestopt met roken!

Monique Mondria, Menzis

De groep bestond uit 14 mensen. Ik weet dat één medewerker inmiddels weer is gaan roken. Bij de rest is het waarschijnlijk gelukt. Dit jaar gaan we weer met een nieuwe groep starten. Animo genoeg, in ieder geval.

Ambulancezorg Groningen

In het fietsenhok staan nu beduidend minder rokers en hopelijk blijft dat zo.

Gemeente Lingewaard
7

Roken is één van de leefstijlfactoren met de grootste invloed op de vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers. Ondersteuning bieden bij het stoppen met roken levert niet alleen voordeel voor de medewerkers, maar ook voor jou als werkgever. Medewerkers die niet roken verzuimen minder, hebben meer energie en presteren beter.

De resultaten van stoppen met roken op het werk zijn:

 • Kosten van rookpauzes nemen af
 • Verzuimkosten nemen af
 • Ergernissen op de werkvloer verminderen
 • Imago van de organisatie verbetert
 • Motivatie van medewerkers neemt toe

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op