Martijn Mensink

Martijn stopte in 2009 definitief met roken, dankzij de training van Allen Carr’s Easyway. In 2013 startte hij als gecertificeerd Allen Carr trainer en heeft sindsdien honderden mensen begeleid in het stoppen met roken.

18 jaar lang iedere dag 20 tot 30 sigaretten roken. Als ik eraan terugdenk, hoe hou je dat vol. Met goed weer rookte ik, met slecht weer rookte ik, als ik gespannen was rookte ik, maar zekers ook als ik het gezellig had. Zelfs met een dikke keelontsteking rookte ik gewoon door. Ik was dan ook een echte “doorzetter” wat roken betreft.

Diep van binnen was ik het eerlijk gezegd toch wel zat dat hele dag dat ‘moeten roken’ van mij zelf. Na iedere stoppoging, de langste duurde 3 maand, begon ik vaak stiekem weer.

Hoe anders was dit toen ik met de Allen Carr methode in aanraking kwam. Ik vergeet het nooit weer. Ik zat lekker in mijn vel en had zeker niet de intentie om te stoppen met roken. Een goede vriend was al drie weken gestopt met roken, wat ik eerlijk gezegd niet kon geloven. Hoe dan? Was mijn vraag aan hem.

Hij had een training van Allen Carr gevolgd, vertelde hij. Vanaf dat moment heb ik ook direct een training geboekt, want diep van binnen was ik toch wel een beetje jaloers op hem.

En de rest is geschiedenis! Intussen rook ik alweer 11 jaar niet en ben ik sinds 2013 trainer geworden bij Allen Carr.

Het stoppen met roken is absoluut niet moeilijk, mits je de handvaten maar gebruikt die je ontvangt tijdens een Allen Carr training. Mijn missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen de opluchting te laten ervaren die ik zelf ook heb ervaren. Uit eigen ervaring neem ik de deelnemers mee op “reis” tijdens een Allen Carr training naar een mooi moment uit hun leven. Het roken van hun laatste sigaret.