Terug naar overzicht

Zijn rokende Belgen anders dan rokende Nederlanders? Nee toch!

Onder begeleiding stoppen met roken heeft in België tot 4 keer meer kans op slagen! Maar bij stoppen met roken met Allen Carr is die kans ook tenminste 4 keer zo groot heeft onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen uitgewezen.

Wil jij ook onder begeleiding stoppen in Nederland klik dan HIER

Zo’n zeventig procent van de Belgische rokers zegt te willen stoppen, maar slechts twee procent van hen zoekt hulp. Met een nieuwe sensibiliseringscampagne wil de Vlaamse Overheid de hulp van een tabakoloog in de kijker zetten.

De tabakoloog is een een arts, psycholoog of andere gezondheidsprofessional die opgeleid is om mensen te begeleiden bij het stoppen met roken. Uit cijfers van de Stichting tegen Kanker blijkt dat maar twee procent van de mensen die willen stoppen met roken, een beroep doet op de diensten van die expert. “Nochtans tonen studies aan dat je drie tot vier maal meer kans hebt op succes als je je laat begeleiden”, zegt Christine Plets van de Stichting tegen Kanker.

Met de vrijdag opgestarte campagne wordt in de eerste plaats geprobeerd om de diensten van de tabakoloog onder de aandacht te plaatsen, zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Veel mensen weten niet dat er zoiets bestaat als een professional die hen begeleidt bij het stoppen met roken.”

Bron HLN

Neem contact op

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op