Terug naar overzicht

Opnieuw wetenschappelijk bewijs voor effectiviteit Allen Carr training!

De Allen Carr's Easyway stoppen met roken trainingen zijn even goed als, zo niet effectiever dan de in het Verenigd Koninkrijk gouden standaard van de National Health Service Stoppen met roken. In een Randomized Controlled Trial (RCT), uitgevoerd door de London South Bank University, is vastgesteld dat de allen Carr training minstens zo effectief, zo niet effectiever is dan de huidige interventie sdie wordt aangeboden door de Britse NHS. NHS Gold Standard Stoppen met roken baseert zich op nicotinepleisters, nicotine kauwgom, en andere nicotine producten, alsmede een één op één begeleiding van cliënten.

Het uitgevoerde RCT onderzoek heeft bevestigd dat Allen Carr's Easyway nu een klinisch bewezen, zeer effectief drug-vrij alternatief is voor nicotine pleisters, kauwgom, en e-sigaretten.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Centrum voor Verslavende werkingen Research (CABR) aan de London South Bank University (LSBU) en St George's University of London en is op 23 januari 2020 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Addiction.

Allen Carr's Easyway produceerde een onthoudingspercentage van 19 procent zes maanden na de beoogde stopdatum, in vergelijking met 15 procent voor de huidige gouden standaard van NHS Stoppen met roken. De onafhankelijk van elkaar uitgevoerde RCT had 620 deelnemers, met 310 in ACE en 310 in de specialistische dienstverlening. Stoppen met roken werd geverifieerd door het meten van koolmonoxide in de uitgeademde lucht van de deelnemers.

Een belangrijke conclusie van het ondezoek is dat de Allen Carr methode effectieve, drug-vrije stoppen met roken methode is die in groepstherapie sessies kan worden geleverd. Als zodanig kan de Allen Carr training een haalbare en vooral ook kosteneffectieve zijn!

Professor Daniel Frings, van het onderzoeksteam, zegt:

“Deze bevindingen bieden overtuigende steun voor de werkzaamheid van de Allen Carr’s Easyway methode.”

De bevindingen van dit RCT ondersteunen andere onafhankelijke studies die ook de effectiviteit van de ACE methode aantonen, onder andere:

- een initiatief van de Ierse regering en onlangs gepubliceerd in het bewijzen 'Tobacco Control' British Medical Journal (Keogan S, Li S, Clancy L. Tob Controle 2019; 28: 414-419). Deze studie geeft aan dat de methode was bijna twee keer zo effectief als de bestaande Quit.ie dienst 1 .

- Het Nederlands onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen gepubliceerd in BMC Public Health (Dijkstra e.a., BMC Public health 14, Article number: 952 (2014) )

Tobacco Free Research Institute Ierland (TFRI) directeur-generaal Prof Luke Clancy zei:

“Allen Carr is een enorm onderbenutte behandelmethode die een groot potentieel heeft om te helpen onze ambitieuze doelen te bereiken in de bestrijding van tabaksgebruik.”

John Dicey, Global CEO van Allen Carr's Easyway opmerkingen:

Er zijn nu 2 klinische studies waarin de effectiviteit van de allen Carr methode is aangetoond!

We zijn verheugd dat de methode minstens zo effectief blijt te zijn of zelfs effectiever in vergelijking met programma’s waarin ondersteuning met medicamenten wordt toegepast. Deze resultaten moeten de weg vrij maken voor deze drug-vrije, komen veilige, snelle en gemakkelijke methode om gratis beschikbaar te komen in de zorgverzekeringen in alle landen over de hele wereld.

Professor Sofia Ravara, voorzitter van de groep voor de invloedrijke European Respiratory Society Tobacco Control Comité, is erg ingenomen met de studie en zegt hierover:

“Ik vond het onderzoek zeer nuttig en hoop dat we niet nog eens 30 jaar moeten wachten totdat Allen Carr wordt beoordeeld als een gevalideerde stoppen met roken methode.”

Wil je het hele onderzoeksartikel lezen dat is gepubliceerd in Addiction klik dan hier

Wil je meer lezen over wat een Randomized Controlled Trials (RCT) precies is klik dan hier