Terug naar overzicht

De rijksoverheid lanceert een grote, landelijke campagne: ‘PUUR rookvrij’

Met ‘PUUR rookvrij’ lanceert de Rijksoverheid voor het eerst sinds 2011 weer een grote, landelijke campagne om te stoppen met roken. Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat bij succesvolle campagnes - zoals Stoptober - soms wel een kwart van de deelnemende rokers succesvol stopt, zeker in combinatie met andere maatregelen.

Rokers de hand reiken

Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS: “Veel rokers denken aan stoppen. Met deze nieuwe campagne willen we hen de hand reiken om dat ook voor elkaar te krijgen. Positieve motivatie staat centraal in de campagne. Net als veel begrip over hoe moeilijk het kan zijn en welke hulplijnen je kunt inschakelen. Ik ben heel blij dat deze positieve en inspirerende campagne er nu is. Ik hoop dat miljoenen mensen in Nederland die roken zich hiermee extra gesteund voelen om te stoppen.”

Schoner gebit, mentale boost

De campagne PUUR rookvrij wil rokers aanzetten tot een serieuze stoppoging. De campagne focust op de positieve kanten van stoppen met roken en laat rokers nadenken over hun leven als niet-roker. Een leven met een betere gezondheid, minder stress, een betere conditie, een mooiere huid, een schoner gebit, een mentale boost, etc.

Bron: Rijksoverheid

Allen Carr's Easyway

De campagne sluit aan op de denkwijze van Allen Carr. De Allen Carr methode is niet gericht op schadelijke gevolgen van roken. Wij richten ons liever op de positieve effecten van het stoppen met roken! Wist jij dat de eerste positieve effecten al na 20 minuten merkbaar zijn? En dat nicotine al na 48 uur uit je lichaam is?

Lees hier wat er in je lichaam gebeurt wanneer je stopt met roken >