Terug naar overzicht

Vanaf 1 augustus alle schoolterreinen rookvrij

Vanaf de eerste week van augustus moeten alle schoolterreinen in Nederland rookvrij zijn. Een rookvrij schoolterrein kan voor rokers een extra motivatie zijn om te stoppen met roken. Als onderwijsinstelling kun je ervoor kiezen om juist nu ondersteuning te bieden bij het stoppen met roken.

Een rookvrij schoolterrein

Kinderen en jongeren moeten rookvrij kunnen opgroeien. Daar hoort een rookvrij onderwijsterrein bij. Scholen zijn verplicht vanaf 1 augustus 2020 een rookvrij terrein te hebben. Een rookvrij onderwijsterrein is geheel rookvrij voor alle leerlingen, studenten, personeel, ouders, bezoekers en leveranciers, zonder uitzonderingen. Dit geldt voor primair en voortgezet onderwijs, mbo en hoger onderwijs.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren die anderen zien roken, zelf ook eerder gaan roken. Een rookvrij terrein beschermt hen ook tegen de schadelijke gevolgen van meeroken.

Ondersteun bij het stoppen met roken

Wist je dat rokers meer kans van slagen hebben om te stoppen én het vol te houden na deelname aan een training van Allen Carr's Easyway?

De training van Allen Carr’s Easyway is een snelle en prettige manier om te stoppen met roken. De training bestaat uit één bijeenkomst, waarna deelnemers definitief stoppen met roken. De training vindt plaatsop locatie, of digitaal via een webinar.

Lees meer over deze training

Bron: www.rookvrijschoolterrein.nl

Wil je meer weten?

Onze trainers zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Neem voor vragen contact met ons op via 085-073 33 99 of info@allencarr.nl